Att lägga ett spel

Det kan uppstå svårigheter när man skall lägga ett spel och därför tänkte vi här att gå igenom steg för steg hur du skall göra när du väl hittat spelobjektet på okeyno! För att riktigt förstå guiden är det viktigt att du läst följande två guider:

Att använda Okeyno
Att förstå Betfair

okeyno

I bilden ovan ser du vilket spel vi hittade på okeyno, nu är det helt enkelt dags att gå vidare och lägga spelet för att omsätta våra pengar!

Vi går in på respektive sida och hittar spelobjektet. Nu skall vi välja summan på spelet. Du skall alltså boka på betfair och spela på nordicbet. Spela / Boka till samma summa och du kommer att gå plus minus noll. Men kom ihåg att du omsätter bonusbeloppet! I detta exemplet kommer vi att spela/boka för 250kr.

nordicbet

På Nordicbet kommer du alltså att spela för 250kr, du riskerar 250kr med chans på en vinst på 412,50kr.

betfair

På Betfair bokar 250 kr till oddset 2.64. Du riskerar alltså 410kr med chans att vinna 250kr.

Så vad händer om vi vinner på Nordicbet?

  1. Vinst på Nordicbet ger dig +412,50kr
  2. Förlust på Betfair ger dig -410kr
  3. En nettovinst på 2,50kr på Nordicbet (Glöm inte att du dessutom omsatt 250 kr och har inte alls lika långt kvar att ta ut bonusen på 1000kr!)

Vad händer istället om vi vinner på Betfair?

  1. Förlust på Nordicbet -250kr
  2. Vinst på Betfair +237kr (250kr -5% kommision, dvs 250*0,95 )
  3. En förlust på 13kr, men nu är det inte långt kvar att ta ut eller spela över bonusen till betfair!

Det är bäst om du vinner pa spelbörsen, varför? Eftersom att det oftast går snabbare att få över allt dit än att  omsätta det på spelbolaget. Om du förlorar pengarna direkt på spelbolaget så behöver du ju inte omsätta dom mer + att du enkelt och snabbt kan gå vidare till näste spelbolag. Därför kan det vara bra att välja ett spelobjekt med högt odds eftersom att det då skall vara större chans att förlora på spelbolaget och vinna på spelbörsen.

Att tänka på:

  1. Var noggran med att du har hittat rätt spel på Betfair samt på spelbolaget. Titta extra noga så att det inte är någon U20 match eller B-lags match.
  2. Titta om oddsen på okeyno stämmer överens med oddsen på spelbolaget / betfair.
  3. Var noga med att kolla så att ditt spel kommer att bli matchat på Betfair.
  4. Om du ser på Betfair att ditt spel kommer att bli matchat spela på spelbolaget först! En del sidor limiterar nämligen spelare och därför finns det risk för att du inte kommer att kunna lägga hela beloppet du tänkt från början!

Nästa steg: Hur / När är jag klar?